2016. november 21., hétfő

Könnyű ebéd .... esetleg vacsora....

Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akinek súlyproblémái vannak. Noha az utóbbi 15 hónapban fogytam úgy 10- 12 kg.-ot és nem éhezek. Nem tudok éhezni, mert az éhezéstől "gyilkos indulataim" :) lesznek. 

Nem vagyok egy nagy "szakácsnő", illetve gyakorlatom nem sok van - mert, idén márciusig Anyám főzött - de, fantáziám az rengeteg. Ráadásul, egyedül magamra főzök, a hétköznapokon, ez nem túl felemelő....

A minden nőnél, minden nap felmerülő kérdés már reggel, mit főzzek? Mi legyen, ami finom is, egészséges is? Nem egyszerű....

Van egy nagyszerű növény a cékla, amelyet legtöbben csak savanyúságként ismernek. Én tegnap kaptam 2 kg. céklát. Szépek, egészségesek, így elhatároztam ma cékla lesz az ebédem, de nem a megszokott saláta, hanem megsütöm.

Született lusta vagyok, mint mindenki, én be is vallom, tehát céklát nem hámozom, hanem jó alaposan megmosom. Feldarabolom úgy dobókocka nagyságúra vagy picit nagyobbra, egy jénaiba teszem, sózom, egész köménymagot teszek rá, egy evőkanál olajat, és két gerezd fokhagymát és be a 200 fokos sütőbe lefedve. Ez követően a szelet húst és azt is oda tettem sülni, sózom, borsozom és egy pici vizet is teszek alá. Nincs babra vele, nem kell kevergeti, nézegetni. Kb. 1 óra alatt a cékla is és a hús is megsült, lehet tálalni. 

Jó étvágyat! :)