2017. május 21., vasárnap

Paradicsomos káposzta ........

Ma, nagyon korán írok, ugyanis nagyon korán ébredtem. :) Nem nincs semmi baj, csak látni akarom a hajnalt, amikor a fény legyőzi a sötétséget. ♥ Szeretem!

Úgy gondolom, hogy paradicsomos káposztát főzök és talán vagdalthúst mellé. Vagy valami mást, majd jön Anna - a segítőm - és hamar el is készítjük. Egy óra alatt mindkettő kész. :)



Vagdalthús sem bonyolult és elkészíthetjük ezer féle módon. Én bevallom az egyszerűség híve vagyok, nem szeretem bonyolítani a dolgokat! :)



Tehát - esetemben - fél kg. hús, lehet marha, sertés vagy bárány- a bárányból a legfinomabb. :) Kár, hogy ritkán jutunk bárányhúshoz.

A darát húsba apróra metélünk egy nagyobb fej vöröshagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, őrölt fűszerpaprikát teszünk bele ízlés szerint, sót, borsot és én teszek beke egy csipet kakukkfüvet is, meg egy egész tojást. Az egészet jól összedolgozom és üveg vagy porcelán edényben megsütöm. Eleinte 200 fokon, majd a végén 10 percig 250 fokon, úgy szeretem, ha a teteje szép piros. :)

Reggelire együnk zabkását - én almával eszem - Ti azzal egyétek, amit szerettek. :)

Jó étvágyat, kellemes hetet Mindenkinek! ♥ :)


 

Az ünnep elmúlt, jönnek a dolgos hétköznapok....

Az ünnepnek vége, "bűnöztünk" egy kicsit. :) A vacsorám már publikus :) Sült karfiol és sárgarépa - karfiol alul van, nem látszik- majonézzel és rántott csirke mell.


Holnap új nap lesz és új remény, ahogy egy nagyon kedves Barátom tanította nekem. ♥ :)

Ne feledjétek a napi 20 perc sport nagyon fontos, a séta is sport. :)

Jó étvágyat Mindenkinek és magvalósuló reményeket! :)