2017. január 20., péntek

ma jó voltam, ezért....

Ma, jó voltam, ezért megjutalmaztam magam egy csokipudiggal, amit tejszínhabbal fogok enni, egy óra múlva.

A kép nagyon silány lett, éppen csak jelzés értékű, nincs vakú a telefonomon.


A puding kókuszcukorral készült, meglátom mennyit emel a vércukromon, remélem semmit. Ilyen hideg téli estén szükségem van egy kis kényeztetésre.

Kellemes estét és jó étvágyat a pudinghoz. :)
 

rakott karfiol...

A mai nap jó híre, hogy hétfőtől van újra segítőm. :) Mondjuk eddig is voltak segítőim mindig. Áldja meg az Isten őket! ♥ :)

Igazából, túrós tésztát kívánok, de azt nem lehet. Így lesz rakott karfiol és zellerkrém leves. Levest már régen nem főztem, pedig kell a melegítő leves is, ebben a hidegben. Most is -7 fok van, pedig már elmúlt reggel 9 óra.

 
Tehát oda teszek pár szelet füstölt szalonnát pirulni, a sütőbe. Felső láng +150 fokra, és a zellert is oda teszem főni egy marhahúsleves kockával.
 
***
 
Közben zenével múlatom az időt. Most éppen Ömer Ziyaddal és Mustafa Sabeaaval. Elvarázsolnak a tehetséges emberek. :)) Hosszú idő után ma, én is elővettem a dobom. Amikor rossz hangulatban vagyok, nem szólal meg a kezemben csak kong. Ma, elég türhetően szól. Igen, normális vagyok attól még, hogy főzésközben dobolok! :))))
Van egy végtelenül tehetséges, intelligens barátom, aki amatőr Oud jétékos is, sok mindennel foglalkozik nagyon magas színvonalon, sokat tanultam, tanulok tőle most is hétről hétre. Ezzel a barátommal szeretnék gyakran együtt improvizálni. ♥ :)
 
***
 
Szalonna kész, szépen megpirult lekapcsoltam a sütőt. Zeller még fő, ezután teszem oda főni a karfiolt.
 
 
 
Azt csak 5 percig főzöm, aztán leszűröm, majd összeállítom az öntetét és bekerül a sütőbe.
 
 
 
Karfiol "öntete" ma, tojás, tejföl és az előre megpirított szalonna lesz.
 
 
 
Most tettem a sütőbe 150 fokra, kb. 20 perc és kész.
 
 
 
Szép, fényes napot mindenkinek és jó étvágyat! :)