2017. február 13., hétfő

Zellerkrém leves....

Úgy néz ki, hogy ma is sütni fog a Nap. :)
Ez kardinális kérdés számomra, mert nagyban befolyásolja a hangulatomat. Éppen úgy, mint bárki másnak. :)

Ma, zellerkrémleves lesz és sülthús savanyúkáposztával.

Savanyúkáposzta igazi barátja mindenkinek, a diabéteszeseknek meg nagyon. Gyakorlatilag alig tartalmaz kalóriát, szénhidrát tartalma szóra sem érdemes. Veronikával szoktam hozatni egy műanyag kisvödörben 2 kg. savanyúkáposztát, azt eszegetem. Ma, reggelim is az volt egy pici darab kolbásszal.

Krisztimet a segítőmet várom most, ahogy így írok. Akkor fogok elkezdeni főzni, ha Ő is itt lesz, közben beszélgetünk kicsit.

Én a zellerkrémlevesbe nem teszek kenyérkockát, mert az megemelné a vércukorszintemet, amit sikerül a diétával 5,2-6,2 között tartanom.
A zellert elég nehéz végni, legalábbis nekem....



Végül is gond nélkül össze vagdaltam. :)


Már fő is... :)

A húst megfűszerezem és megsütöm, amikor megsült kiveszem és félre teszem, a visszamaradt szaftjában párolom puhára a savanyúkáposztát.

Leves kész, húst most tettem fel sülni.



"Szép fényes napot" és jó étvágyat az Olvasóknak! ♥ :)



A "Királynő" ebédje. :))