2016. november 26., szombat

hétvége.....

A blognak az a célja, hogy mindenki egészségesebb legyen, ne cipeljünk 10-15-20 kg. súlyfelesleget magunkon. Ez nem azt jelenti, hogy "csontváznak" kell lenni mindenkinek, de azt igen, hogy lassan, de biztosan szabaduljunk meg a felesleges kilók nagy részétől.

Itt a hangsúly a lassan, de biztosan-on van. Ugyanis ezeket a kilókat, nem egy hét, egy hónap alatt szedtük fel. Én annak a híve vagyok, hogy egy hónap alatt, ha leadunk 1 kg.-ot, az egy év alatt már 12 kg. Máris sokat tettünk az egészségünkért.

Még többet is tehetünk az egészségünkért, ha iszunk elég vizet, folyadékot, lehetőleg ne cukros, színezett üdítő italokat. Maradjunk a szűrt víznél, limonádénál. Minden 10 testsúly kilogrammonként, minden nap meg kell inni minimum 3 dl. folyadékot. Ez azt jelenti, hogy pl.: egy 75 kg.-os embernek, 75x0,3=22,5, tehát 2 liter és 2 és fél deciliter vizet kell inni minimálisan naponta. Többet ihat, kevesebbet soha!!!

Hétvégén soha nem egyedül vagyok, így más a főzés is. Ma, zöldségleves van és gombapaprikás rizzsel, savanyú uborkával.

A zöldséglevesbe bele tettem minden zöldséget, amit itthon találtam és egy zellerszárat is.

Leves fő, addig megtisztítom a gombát, amelyből holnap töltött gomba lesz, de ma gombapaprikás.

Gombapaprikás:
1 fej vöröshagymát kockára vágok, két evőkanál olajon megfonnyasztom fedő alatt kis lángon, leveszem a tűzről, aztán bele teszem az őrölt paprikát, megkeverem és a gombát is bele teszem, és egy fél zöldpaprikát és egy paradicsomot is majd megsózom. Rendszerint nem kell hozzá víz, mert elég levet enged a gomba, a paprika és a paradicsom ahhoz, hogy finom szaftja legyem. Lehet, tejfölt is bele tenni, amikor kész, pár perc alatt kész. Én ma nem kívántam a tejfölt, így nem tettem bele.




Rizst a szokásos módon megfőzöm, teszek bele egy mokkáskanál kurkumát, amelytől szép sárga színe lesz és sót.

Körülbelül egy óra alatt kész lett az ebéd és a holnapi ebéd előkészítése is.




Holnapi ebéd, zellerkrémleves, töltött gomba, sült csirkecomb és sült gombóc lesz uborka salátával.

Jó étvágyat kívánok! :)