2017. március 25., szombat

sertésragu lesz és "lutya"....

A húst már tegnap délután kivettem a fagyasztóból és csak este tettem be a hűtőszekrénybe, így kiolvadt és neki tudtam állni a főzésnek időben.

A ragu olyan, hogy ahány ház annyi szokás, a lutya az más, azt úgy egyformán főzik általában.

Összevagdalunk, maradék fejeskáposztát, teszünk hozzá egy-két burgonyát felkockázva, sót, borsot, köménymagot és annyi vizet, hogy jól ellepje. Puhára főzzük, amikor puha berántjuk. A rántás, mennyiség függvénye, de 2 evőkanál liszt és az azt felvevő olaj vagy zsír elég szokott lenni, nagyobb adaghoz is. A rántást megpirítjuk, levesszük a tűzről és teszünk bele 1-3 apróravágott foghagymát, úgy tesszük a lutyába, majd még 5 percig forraljuk.

Én főzelélem azért olyan "barnás", mert a "főzővize" marhahúsleves alaplé. A tányérunkban tehetünk bele tejfölt, de tejföl nélkül is finom. :)

 
A ragu most csak vöröshagyma és fűszerek, nevezetesen só, bors és kakukkfű. Amikor elkészül, akkor teszek bele tejfölt. Nem csak főzekékkel finom, de rizzsel, tésztával, krumplival is.
 


Végezetül, de nem utolsósorban szeretném, mindenki figyelmébe ajánlani Jamie Oliver egy rövid előadását arról, hogyan mérgezik a gyerekeket. Én hozzá tenném hogy a felnőtteket is! :(

Mindenkinek kívánok jó étvágyat és kellemes hétvégét, pihenni ne felejtsetek el! ♥ :)