2017. február 7., kedd

Ma vacsora lesz....

Az történt, hogy ebédet kaptam az egyik unokatesómtól és így el lófráltam a délelőttöt. :))

Most ment el Kriszti a segítőm, hozta a paradicsomot és paprikát, így a vacsorám lesz tojás és lecsó.  Gyakorlatilag, amióta így eszem, szénhidrát mentesen. Általában kétszer eszek naponta, nem vagyok többször éhes. Ritkán van rá szükségem, hogy úgy este 8-9 óra felé egyek egy kis sajtot vagy egy-egy gyümölcsöt. Viszont az egy kocka csokit minden nap megeszem.

Nektek kelkáposzta főzeléket gondoltam ebédre-vacsorára, kolbásszal esetleg virslivel, de legjobb - szerintem - pörkölttel.:)))

Én ahogy főzöm, megtisztítok 2-3 db. krumplit és össze vágom a káposztát, nem finomra vágom, hanem ahogy sikerül. A káposztát a felkockázott krumplit, sót, őrölt borsot, köménmagot egy megfelelő méretű lábasba teszem és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Főzöm, míg meg nem puhul, akkor vákony rántást készítek, fokhagymát teszek bele, őrölt paprikát és berántom a főzeléket. A rántással, forralom még legalább 5 percet.
 
Pörkölttel szeretem a legjobban. :))
 
***
 
Itt ragadom meg az alkalmat, hogy hálát és köszönetet mondjak Professzoromnak .... ....., aki mindig bíztatott és akkor is büszke volt rám, amikor oka sem volt. Köszönök mindent Professzor, amit kaptam tőled és amit még kapni fogok..... :)
 
***
 
Legyen olyan jó napotok, mint nekem és olyan jó étvágyatok is! :)