2016. november 28., hétfő

megint hétfő.....

Új hét, új kilóktól szabadulunk meg. :)

Először is szeretném megköszönni, hogy a világ minden tájáról olvassátok ezt a blogot. Kambodzsából, Szlovéniából, Marokkóból és még Tajvanról is és közel ezer ember Magyarországon. Örülök nagyon és köszönöm. :)

Ma, hétfő lévén, elég sok az elintézni valóm, így nem sok időm marad az ebéd főzésre. De, ebéd nélkül nem maradunk ígérem.

Azzal kezdtem a napot, hogy bedagasztottam a kenyeret. Most egy órán át, semmi gond nem lesz vele, hagyom dolgozni az élesztőt.

Zöldborsóleves és egy egyiptomi étel - kicsit másként - ugyanis nem kaptam padlizsánt, így átrendezem. Tehát, egyiptomi zöldséges tojás lesz. Remélem nem lépjük túl, az ebéd készítésére szánt egy órát.

Zöldborsó leves a szokásos módon, odatesszük a zöldborsót, zöldséget, sárgarépát és egy levél szárított lestyánt oda teszünk főni annyi vízzel, hogy kissé ellepje, sózzuk. A lestyán nagyon finom ízt kölcsönöz a levesünknek.


A levest körülbelül fél óráig főzzük, addig elkészítjük az egyiptomi zöldséges tojást, most másképpen. Egy fej vöröshagymát tisztítunk személyenként, egy kicsi sárgarépát, egy fej fokhagymát, nekem maradt tegnapról egy kis egész krumplim és pár szem zellerem azt is bele tettem. De, lehet bele tenni darabolni zöldpaprikát, paradicsomot, bármi zöldséget, ami otthon van. Oda tettem egy evőkanál olajon fedő alatt párolódni a zöldségeket, sóval lassú tűzön.

Amikor a zöldségek elég puhák, rátesszük a felvert sózott tojást, személyenként 2-3 tojást tegyünk, készre sütjük.


Aki szereti, pici borsot is tehet rá, nagyon finom. 

Kenyér is megsült.


Jó étvágyat! :)