Ma, gombapörkölt lesz, nokedlival az igazi, nokedlit nem szabad főznöm, így marad a rizs.
Ez a kép egy régi kép ebből a blogból, azért van ott a csemege uborka. :)
Gombapörkölt:
0,5 kg. gombát megtisztítunk, egy-két fej vöröshagymát is. Vöröshagymákat felkockázzuk és kevés olajon, kis tűzön "üvegesre" pároljuk. Majd rátesszük a felszeletelt gombát, egy paradicsomot, egy paprikát és sót. Kb. 15 perc alatt kész.
Uborkasaláta:
Uborkát, ubokrkákat uborkagyalúval legyaluljuk. Ecetes-cukros-sós párclébe tesszük legalább egy órára a hűtőbe. Majd kivesszük, levét leszűrjük és joghurtos kapros mártást adunk hozzá. Jól öszekeverjük és megesszük. :)
Rizs a szokásos módon készül, egy rész rizs és két rész víz. Bármivel ízesíthetjük, de a gombához legjobb amikor natur. Sót tegyünk bele. :)
Kellemes hétvégét és jó étvágyat kívánok! ♥ :)
Ez a kép egy régi kép ebből a blogból, azért van ott a csemege uborka. :)
Gombapörkölt:
0,5 kg. gombát megtisztítunk, egy-két fej vöröshagymát is. Vöröshagymákat felkockázzuk és kevés olajon, kis tűzön "üvegesre" pároljuk. Majd rátesszük a felszeletelt gombát, egy paradicsomot, egy paprikát és sót. Kb. 15 perc alatt kész.
Uborkasaláta:
Uborkát, ubokrkákat uborkagyalúval legyaluljuk. Ecetes-cukros-sós párclébe tesszük legalább egy órára a hűtőbe. Majd kivesszük, levét leszűrjük és joghurtos kapros mártást adunk hozzá. Jól öszekeverjük és megesszük. :)
Rizs a szokásos módon készül, egy rész rizs és két rész víz. Bármivel ízesíthetjük, de a gombához legjobb amikor natur. Sót tegyünk bele. :)
Kellemes hétvégét és jó étvágyat kívánok! ♥ :)