2017. június 18., vasárnap

Bundás kenyér és lecsó.... :)

Tegnap mindent megettünk. :)
Így ma főznöm kellett, hoztak a Fiamék tegnap paprikát, paradicsomot, így rögtön eldöntöttem, hogy lecsó lesz. Most nem teszek bele semmit, úgy gondoltam, hogy kenyérrel eszem, de friss kenyerem nem volt itthon, így a nem annyira friss kegyérből bundáskenyér lesz a lecsóhoz.

Igen, hetente egyszer-kétszer eszem szénhidrátot is. Szeretem.... :)

Lecsó a világ egyik legegyszerűbb és legfinomabb étele, azoknak a külföldi olvasóimnak írom le, akik még nem ismerik.

A mennyiségek nem egy személyesek.

Veszünk 1 kg. Zöld - ami sárga - paprikát.
2-3 fej szép nagy újhagymát vagy több kicsit.
és 4-5 szép nagy paradicsomot.

Hagymákat felszeleteljük és kevés zsíron vagy olajon "üvegesre" pároljuk fedő alatt. Majd, rátesszük az őrölt pirospaprikát és az összavagdalt zöldpaprikát és sót.

 

Lassú tűzön, fedő alatt együtt pároljuk, addig, míg a paradicsomokat is össze vagdaljuk és azt is hozzá adjuk.

 Így együtt addig pároljuk lassú tűzön, míg a paprika és a paradicsom megpuhul.

Míg párolgatjuk a lecsónkat, elkészítjük a bundás kenyerünket. :)

A nem friss kenyerünket nagyobb kockákra vágjuk.


Felverünk személyenként 2-3 egész tojást, teszünk bele sót és olajat. A felkockázott kenyeret a tojásba tesszük, hagyjuk így állni 5 percet, míg a kenyér megszívja magát tojással.


Ekkor, öntsük bele abba az edénybe, amelyikben sütni fogjuk.


Majd 250 fokon a sütőben készre sütjük. :)


Elkészült az ebéd! :)

Jó étvágyat Mindenkinek és kellemes vasárnapot! ♥ :)