2017. április 5., szerda

Füstölőn gondolkodom és rizst főzök a raguhoz...

Eszterkével beszélgetünk tegnap, hogy nem csak pácolt fürjtojás kell Húsvétra, de füstölt is. :)
Tehát, a lecke adott ki kell találnom, hogyan füstöljük a fürjtojásokat. Keve, fog csinálni füstölőt, de az nem biztos, hogy kész lesz Húsvétra, annál is inkább, hogy Keve idejét, energiáját én is igénybeveszem. Vegyél Keve ezt-azt, hozd haza azt.... gyakran van valami, amivel megbízom. Köszönet Kevének ezekért a szolgálataiért. :)

Rizst főzök a raguhoz, közben táblábalok itt és rájöttem, hogy füstöljük a fürjtojásokat. :))) Keresünk egy elhasználtabb lábast vagy fazekat. Olyat, amit nem sajnálunk feláldozni a "füstölés oltárán". Keresünk, nézünk, veszünk valahol egy olyan rácsot, amely nem csúszik bele az edényünkbe - ez a nehezebb feladat. Én most ezen a rács dolgon munkálkodom. :))

Most, tegyük fel, hogy már minden megvan. :) Kibéleljük az edényünket alufóliával. Ne sajnáljuk az alufóliát. Bele tesszük a "füstnek" valót az aljára, ez kukoricadara, bors és fekete teafű. Majd, beletesszük a rácsot, a rácsra a megfőtt, megtisztított fürjtojásokat. Aztán lefedjük.
Majd az így elkészített edényünket tűzre tesszük. A legegyszerűbb módja az ilyen tűznek, hogy pár téglából az udvarunkon kialakítunk egy kis tűzrakóhelyet, ahol megfüstölhetjük a fürjtojásainkat, halunkat vagy mármit, amit szeretnénk.

Jó szórakozást és sok sikert a füstöléshez és jó étvágyat az ebédhez! ♥ :)