2017. augusztus 23., szerda

Fokhagymás, füstölt szalonnával sült nyúlcombok.....

Rákaptam a nyúlhúsra. Ma, azt a nyúlcombokat sütöm meg, amit a Tóbiás Erzsike már két napig tejben áztatott és a gyilkos melegben hozta nekem, én azonnal a fagyasztóba tettem. :)

Erzsike, olyan fantasztikusan süt-főz, mint az Anyukája sütött-főzött. Nagyon szerettem a Mariska nénit is. ♥

Nyúlcombokat már betettem sülni a sütőbe. Egy darab füstölt szalonna, só és 3 gerezd fokhagyma kíséretében. Hagyom így lefóliázva párolódni, amikor megpuhult a hús, pirosra sütöm.





Igen, ma a sütőt is ki kell tisztítanom, ugyanis a gyilkos melegben ilyen "kicsinységekkel", nem foglalkoztam. El lehet ítélni! :)

Úgy gondoltam, vadasos sárgarépafőzeléket készítek a nyúlhoz. Megtisztítjuk a sárgarépát, rusztikusra vágjuk, fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, köménymaggal és pár szem csilipehellyel, felöntjük vízzel és beleteszünk egy húsleveskockát. Puhára főzzük amikor már úgy véljük, hogy kész, akkor behabarjuk, egy kanál kukoricaliszt, tej és egy kanál mustár keverékével, hagyjuk még forrni így 5 percig, keverjük meg néha.

Drágám, pihenned kell, vigyátni magadra, szükségem van rád! ♥ :)

Rizst vagy krumplit is készíthetünk a nyulunk mellé, akkor savanyúsággal tálaljuk. :)

Jó étvágyat és szép napot kívánok! ♥ :)

Képek még jönnek a kész ételről. :)