Amióta nem a dinnyésektől vesszük a görögdinnyét, elég sokszor nem finom. Itt egy recept, hogy élvezhetővé tegyük a nem édes görögdinnyénket.
Egy nagyszerű recept a görög dinnyéből készült jégkásához:
Hozzávalók:
- 4 csésze friss görög dinnye (kockákra vágva és magoktól megtisztítva)
- 2 evőkanál friss citromlé
- 2 evőkanál méz vagy ízlés szerint édesítőszer
- Fagyasztott görög joghurt vagy vaníliafagylalt (opcionális)
- Friss mentalevél vagy citromhéj díszítéshez (opcionális)
Elkészítés:
1. Helyezd a görög dinnye kockákat egy tálba vagy tálcára, majd tedd a fagyasztóba legalább 2-3 órára, vagy amíg meg nem fagynak.
2. Ha a görög dinnye megfagyott, helyezd a kockákat egy turmixgépbe vagy blenderbe. Adj hozzá friss citromlevet és mézet vagy édesítőszert.
3. Keverd össze a hozzávalókat alacsony sebességgel, majd növeld a sebességet, amíg sima, krémes állagú jégkása nem keletkezik. Ha szükséges, addig turmixold, amíg az összes darab eltűnik.
4. Amikor elkészült a jégkása, kóstold meg, és ízlés szerint add hozzá több citromlevet vagy édesítőszert, ha szükséges.
5. Tálald a görög dinnye jégkását tálkákba vagy poharakba adagolva. Opcionálisan díszítheted a tetejét friss mentalevéllel vagy reszelt citromhéjjal.
6. Ha szeretnéd, a jégkását tálalhatod fagyasztott görög joghurttal vagy vaníliafagylalttal is.
Így könnyedén elkészítheted a frissítő görög dinnye jégkását otthon. Jó étvágyat!