2017. február 19., vasárnap

Nem is tudtam, hogy ezt a borzalmas színű levest is szeretem :))))

Ma, az ünnep elmarad, a hétem pótoljuk. Még tegnap kigondoltam, hogy ma fokhagymakrémleves lesz és paradicsommártásban húsgombóc.

A fokhagymákat megtisztítottam, sóztam borsoztam és pár csepp étolajjal megsütöttem. Egy pici krumplit meghámoztam, tettem bele egy marhahúsleves kockát, borsot, majorannát, zellerlevelet és lestyánlevelet. Ezt a keveréket megfőztem.


Amikor megfőtt, hozzátettem a megsült fokhagymákat és egy pici tejfölt. Majd össze turmixoltam.


A szárított zöldfűszerektől, elég borzasztó színe lett, de az íze fenséges! :)

Addigra a darálthús is kiolvadt azt is befűszereztem.


Majd következett a paradicsomlé elkészítése. Sosem csináltam még sűrített paradicsomból paradicsomlét, de nem nagy valami. Tehát, sűrített paradicsom, víz, só és cukor. Ennyi....

A fűszeres drarálthúsból kis gombócokat formáltam és bele raktam a forró paradicsomlében, most szép lassan fő.


Még, ha lesz kedvem csinálok egy piskótát, amelyben pudigpor a "liszt" és édes tejföllel eszem. Annak a képe később kerül ide.

"Piskóta" is kész, hát nem a legszebb, de nagyon finom! ♥



Jó étvágyat Mindenkinek az ebédhez és kellemes vasárnapot! ♥ :)