Ma, folytatódik az Ünnep, tegnap az Állam alapítást és az új kenyeret ünnepeltük, ma az Életet Ünnepeljük. ♥ :)
Ünnepi ebéd lesz ma, székelykáposzta. :)
Én annyira nem cifrázom a székelykáposztát, mint a leírásokban van, főleg így nyáron. Egyszerű pörköltnek indul, csak a fűszerezése más, ugyanis a "pörköltbe" teszek egész köménymagot és babérlevelet és természetesen sót.
Pici vizet öntök alá és majd'nem készre főzöm.
Most indulok, a savanyúkáposztát megnézni, ha szükséges megmosom és a majd'nem kész pörköltre teszem, együtt főzöm addig, míg a káposzta is puha lesz.
Káposztát meg kellett mosnom, olyan sós volt, mint a sózott hering.
Most már egybe van minden, már csak kb. 20 percet főnie kell és kész az ebéd. :)
Boldog, szép napot mindenkinek és jó étvágyat! ♥ :)
Ünnepi ebéd lesz ma, székelykáposzta. :)
Én annyira nem cifrázom a székelykáposztát, mint a leírásokban van, főleg így nyáron. Egyszerű pörköltnek indul, csak a fűszerezése más, ugyanis a "pörköltbe" teszek egész köménymagot és babérlevelet és természetesen sót.
Pici vizet öntök alá és majd'nem készre főzöm.
Most indulok, a savanyúkáposztát megnézni, ha szükséges megmosom és a majd'nem kész pörköltre teszem, együtt főzöm addig, míg a káposzta is puha lesz.
Káposztát meg kellett mosnom, olyan sós volt, mint a sózott hering.
Most már egybe van minden, már csak kb. 20 percet főnie kell és kész az ebéd. :)
Boldog, szép napot mindenkinek és jó étvágyat! ♥ :)