2016. november 25., péntek

25 és péntek...

Ma, újra nem sokat babrálunk, babfőzelék és sült kolbász lesz az ebéd. Kaptam az unokatesómtól még kora ősszel fejteni való babot, a fagyasztóban tároltam, ma azt teszem oda főni.


Teszek bele babérlevelet, sót, kömény magot vizet. Aztán hagyom főni úgy egy órát, amikor felforr takarékra veszem. Nem mindenki készült fel fejteni való babbal, nyugodtan lehet zöldbab is. Zöldbabba is teszünk fokhagymát, egy kanál zsíron megfuttatva, akár a fejteni való babhoz. A zöldbabot ketté öntjük és felét összeturmixoljuk, így váltjuk ki a rántást-habarást. Fejteni való babnál az egészet összeturmixoljuk. Leírni bonyolultabb, mint megcsinálni.

Kolbászt megsütjük és már ebédelhetünk is.



Igen, ott van egy falatka sütemény is, Andim sütötte... :)

Jó étvágyat! :)