2017. február 25., szombat

az ünnep holnap lesz..... :)

Ma, gyönyörűen süt a nap :) és erre az idézetre ébredtem:

"Szeretni csak fölfelé lehet. Nem lefelé, csakis fölfelé. Senkit sem szeretünk azért, mert buta, gonosz, aljas, csúnya, büdös, kellemetlen, gyenge, gyáva - hanem azért, mert okos, jó, szép, kellemes, erős, bátor. Még akkor is, ha nem ilyen - ha szeretjük, belelátjuk vagy beleképzeljük mindezeket az értékeket. Ha azt mondod: "olyannak szeretlek, amilyen vagy", nem igaz! Mert ha valóban szeretsz, többnek látsz, mint amilyen vagyok. Ha szeretsz valakit, fölfelé nézel rá, minőségileg többnek látod. Mai kifejezéssel azt mondhatnánk, hogy a szeretet nem objektíven lát. Aki szeret, az nem a szemével, hanem a szívével lát". Müller Péter

Innentől csak szép és reményteli lehet a napom, ugynis jól csak a szívével lát az ember ♥ :). 


Ennek okán, ma "kirúgok a hámból" és gombapörköltet főzök rizzsel és uborkasalátával.

Salátának valóm van a fagyasztóban, ilyenkor csak kiveszem, ecetet, sót, "cukrot", fokhagymát teszek rá és a radiátorra teszem, kiolvadni. Nem valami reménykeltő, de a végén finom lesz.


Ezután következik a gomba pörkölt, az is pillanatok műve, főzni sem kell soká, kb.: fél óra.


A gomba mennyiségétől függően, vöröshagymát tisztítunk, kockákra vágjuk - így hamarabb megfő - és kevés zsíron, olajon picit megpároljuk a hagymát, majd levesszük a tűzről. Teszünk bele őrölt pirospaprikát, majd a gombát. Sózzuk és egy kicsi fagyasztott paradicsomot is tehetünk bele, meg egy pici kakukkfüvet.


Puhára főzzük, ha a szaftja kevés, pici vizet tegyünk hozzá, úgy főzzük puhára. Fontos tudni, a fűszerekből soha nem kell sok, inkább csak sejtetjük a fűszereket az ételben.

Most következik a kurkumás rizs. :) Szeretem a rizsben a kurkumát, gyönyörű sárga színe lesz tőle. - Egyébként is az egyik kedvenc színem a sárga. - Egy pohár rizs, egy pici kurkuma, ezt mindenki ízlése szerint és só. A rizs mennyiségének duplája víz szükséges a rizs főzéshez, ami víz legyen forró. Mielőtt a szívinfarktus jön rá mindenkire, akinek fontos vagyok, a forró víz hallatán. Bemutatom, hogy vannak ezek a dolgok itt nálam.

 
Tehát, ilyenkor előveszem a "zsurkocsim" amit még Répássy Tamás csinált nekem és rápakolom a főzéshez szükséges dolgokat. Így minimálisra csökken a beleset veszély.
 
Rizs fő, szépen. :) Amikor kész lesz jön még egy kép, a finom "sárgarizsről". :))
 
 
 
Legyen szép hétvégétek, Akik ma dolgoznak ne feledjenek el pihenni sem! ♥ :)