2017. július 2., vasárnap

Vega töltött cukkini....

Ma, vega töltött cukkuni lesz, kapormártással. Sosem készítettem még. Tegnap találtam ki, ma realizálom. Vilmácska hozott hátom közepes zöld cukkunit, egy darabból készítem, majd meglátom milyen lesz.

Oda teszek egy kisebb pohár rizst és megfőzöm. A cukkunit megtisztítom, vastagabb karikákra vágom, kiszedem a belét, a magokat. Az így kapott "gyűrűket" töltöm meg. A megfőtt rizsbe keverek tojást, sajtot és fúszereket. Egy nagyobb lábasba rakom és megsütöm. Most a rizs főzésénél tartok, kb. ilyen lesz....



Azért, nem tepsibe sütöm, mert ahhoz be kellene kapcsolnom a gázsütőt és az meg van tiltva nekem, hogy egyedül használjam!

Míg a cukkini sül, addig elkészítem a kapormártást.



Imádom a zöldet ..... pláne a zöld ingeseket..... :))

Induljon szerencsésen a hetetetek és legyen szép napotok, jó étvágyatok! ♥ :)

Görög saláta....

Ma, csak egy görög salátát "főzök" :) amit nem kell főzni! Végre lehet normális paradicsomot kapni, így hamarabb meg tudjuk oldani, a "főzést".



Feta sajtom nincs itthon, Krisztike által hozott lilahagymás sajtot használom fel, más minden van. A recept nem írja, de én mindig teszek a görög salátába is, egy - két csipet oregánót. Nem rontja el! Gazdagíthatjuk túróval, sőt még főtt tojással is, én szeretem benne a főtt tojást.

Ma reggel olyan kedves meglepetés ért, nézem a leveleimet és látom Kőváry Gizike ♥ barátnőm, Aki természetgyógyász, masszőr - engem is masszíroz - küldött egy linket a fűszerek egészségre gyakorolt hatásáról, amit most szeretettel megosztok veletek! ♥

Jó étvágyat és kellemes vasárnapot! :)