2016. december 21., szerda

A kísérlet....

Végeztem egy kísérletet magamon, hogy bebizonyítsam mennyire káros a "foszlós kalács és a lágy kenyér" a szervezetnkre.

Tegnap előtt, paradicsomot, paprikát és sajtot vacsoráztam. Egy órával a vacsora után 5,5 volt a vércukorszintem. Tökéletes!

Tegnap egy kiflit - elég száraz volt így tejbe áztattam, tettem rá egy evőkanál mákot és egy kávéskanál kókuszcuktot. Egy órával vacsora után 12,7 volt a vércukrom. Katasztrofális!

Aggódóknak üzenem ♥, többé nem kísérletezek magamon!!! Ti sem tegyétek!

Ezért, ma zöldbab leves lesz az ebéd és sárgarépa ropogós.

Mivel nekem csak fagyasztott zöldbabom van, így megtisztítok 1 sárgarépát és egy kisebb fehér répát és oda teszem főni. 10-15 percig főzöm, sózom és bele teszem a fagyasztott zöldbabot és az apróra vágott fokhagymát. Puhára főzöm, majd 1 dl. tejfölbe teszek egy kávéskanál rizslisztet és a levesbe öntöm, újra forralom és kész is a leves, pici citromlével ízesítve eszem.

Míg a leves fő, megtisztítom a sárgarépákat, lereszelem. Teszek bele, egy kis fej vöröshagymát felkockázva, egy gerezd foghagymát, sót, borsot összekeverem és teszk bele 1-2 evőkanál zabkorpát. Majd egyben megsütöm. Fűszeres joghúrtba mártogatva eszem.



Elkészült az ebéd! :)


Jó étvágyat kívánok! :)