2017. március 19., vasárnap

A megunhatatlan zöldbabfőzelék és a ki nem olvasd hús esete.... :))

Túl jó a fagyasztóm, tegnap este kivettem a húst, be tettem a hűtőbe és még olyan kemény, hogy abból legfeljebb holnap lesz ebéd. Így hamar újra kellett gondolnom, mit főzzek. Tegnap délután volt az ünnep, így ma magamra főzök csak.

Hamar kitaláltam, hogy csinálok zöldbabfőzeléket és sütök hozzá valamit.... és kész is az ebéd. :)

Főzelék már kész.


Így nézem, hogy milyen lett a főzelék. :)))



Semmi különös, a legegyszerűbb főzelék. Fél kg. fagyasztott vagy nem fagyasztott zöldbab, annyi víz, hogy ellepje, egy húsleveskocka és feltesszük főni. Amikor elég puha a zöldbab elkészítünk egy kis habarást. Egy evőkanál liszt, egy ferezd fokhagyma és annyi tej, hogy ne túl híg legyen a habarás. Behabarjuk a főzeléket és pár percig forraljuk és már készen is van. Én amikor eszem, a tányéromon még tejfölt teszek bele és egy pici citromlét is. :))

Sülhetünk hozzá egy-két szelet húst, kolbászt, de pörkölttel is nagyon finom.

Jó étvágyat az ebédhez és jó egészséget Mindenkinek! ♥ :)