2017. január 7., szombat

nem ússzuk meg... :)

Változatlanul tombol a Tél Európában és Csabdin is. Ma reggel -18 fok, de a Tófenékben, ahol Mi lakunk biztosan volt -20 fok.

Ugye, ma van az ünnep, ma jönnek Tamásék. Tegnap beszáltünk telefonon - minden nap beszélünk. Kérdezem mit ennél holnap, halat vagy gombát? Egyből jött a válasz, hogy gombát. :)

Ma, gomba lesz. Feltételezem, hogy töltött gomba. Nekem meg a Veronikának pörkölt, az van a hűtőben. A köretről még elképzelésem sincs, majd ki találjuk.

A diabéteszesek ma is vigyáznak az evéssel, mindenki más a hidegre való tekintettel, egyen ami jól esik. :)

Vigyázzon mindenki magára és vigyázzunk egymásra is.

Kellemes Vasárnapot! :)

ma, nem tudom mi lesz....

Ma Európa nagy részén olyan hideg van, mint máshol a fagyasztó szekrényben sem. :) Változatlanul nem bírom a hideget. Ma, egyedül leszek, mert a Fiam és a felesége holnap jönnek, így nagy főzést nem csinálok.

Sonkás, hagymás tojás lesz az ebédem és hozzá savanyú káposzta.

Sonkát csíkokra vágjuk, majd lassú tűzök jól megpirítjuk.  Hozzá tesszük a felszeletelt vösöshagymát és lefedve pároljuk pár percig. Majd, bele tesszük a tojásokat, ha van maradék sajtunk azt is és felsőlángra 200 fokos sütőbe készre sütjük.



Jó alkalom ez a mai, hogy összefoglaljam azokat a pici dolgokat, amit meg kell tennunk annak érdekében, hogy lehetőleg minél tovább egészségesek maradjunk.

1.) Elég folyadékot iszunk 2-3 litert naponta. Ez lehet tea, leves, víz. Cukrozott gyümölcsleveket ne igyunk.

2.) Napi 3000 mg. C-vitamint együnk meg. Én aszkorbinsavat használok, éppen olyan jó, mint az előre gyártott C-vitaminok csak lényegesen olcsóbb.

3.) Rendszeres mozgás, ami alapesetben napi 20 perc séta. Ez segít a test karbantartásában. De éppen ilyen jó, sőt ebben a hidegben a legjobb a fűtött szobában való mozgás.

 vagy

Ezer féle gyakorlat van, mindenki válogathat kedvére.

4.) Lassan, de biztosan megszabadulunk súlyfeleslegünktől.

Nem sok dolog, tovább tart leírni, mint megcsinálni. :)

Fogjon hozzá Mindenki bátran! :)

Jó étvágyat, jó meleg szobát Mindenkinek! ♥ :)