2017. január 26., csütörtök

Krumplifőzelék és fasírt....

Változatlanul szürke, borus minden, ez nem a kedvenc időjárásom, viszont nagy örömömre tegnap sokan hiányolták a blog bejegyzést, annak ellenére, hogy jeleztem, szünnap lesz. :)

Már, tegnap eldöntöttem, hogy ma krumplifőzelék lesz és fasírozott. Ezért, már tegnap este kivettem egy kis csomag darálthúst a fagyasztóból. A főzelékhez bármi lehet a feltét, sült virsli, kolbász, csirke, pulykafalatok, pörkölt, stb.

Nem a megszokott krumplifőzelék lesz, de éppen olyan finom, sőt...

Tehát, személyenként megtisztítunk 2 db. nagyobb vagy 3.db. kisebb krumplit. Egy négy tagú családnak 1 kg.-t. A megtisztított krumplit, vékony karikákra vágjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje.

Tegyünk bele 2 babérlevelet, majorannát. Én teszek bele összemorzsolt, szárított zellerlevelet is, így kevesebb sót igényel. Sőt, teszek bele egy marhahúsleves kockát is és puhára főzöm. 


Amikor már puha a krumpli, felét kiszedem és összeturmixolom. Ebbe a turmixos részbe teszem bele a nagy kanál tejfölt és pár csepp citromlevet vagy egy kanál mustárt és vissza öntöm a darabos részhez. Ezzel a főzelék kész.



A húst nem tudom, nem szeretem fogdosni, azért műanyag kanállal keverem, ugyan abban az egényben, amiben a fagyasztóban volt. A fasírozottat és egyben sütöm meg egy üveg edény fedelében.



A darált húst ízesítem sóval, borssal, vöröshagymával és fokhagymával, teszek bele 1-2 tojást és 200 fokon szép pirosra sütöm. A két tojást soknak vélhetitek, de én szeretem tojásosan.

Sajnálom, hogy az illatokat nem tudom közvetíteni felétek, a fasírozottnak, olyan illata van, de olyan.... :)))



***
My ♥, Isten nyugosztalja a barátod! :(

***

Itt szeretnék minden nőt és férfit arra kérni, hogy 45 éves kor felett - én is elmúltam már és szedem - szedjen Aspirin protectet vagy ASA Protectet, máshol más a neve, de a hatóanyaga 100 mg. Acetylsalicylic acid-ot tartalmaz semmi mást.
Hatását a vérlemezkék összetapadásának gátlásán keresztül fejti ki, így megelőzi a vérrögök képződését.
Ezzel megelőzhető a szívinfarktus és az agyi katasztrófák kialakulása.

***
Remélem, mindenkinek ízlik. :) Jó étvágyat az ebédhez-vacsorához.