2017. július 26., szerda

Majd nem kész vagyok, illetve én már kész is vagyok......

A nyúl nagyon-nagyon finom lett ♥ :)


Nem sokat pácoltam, talán egy órán át. Ez a nyúlgerince. A pác: só, sok fokhagyma, kakukkfű és a tetejére két szelet füstölt szalonna. A terveimmel ellentétben, főztem hozzá pár szem krumplit - és a fogadott fiam savanyúságával ettem. Attila savanyúsága vetekszik a Lisztes Szilvikéével. :) Enyém a harmadik hely. Illetve a második aki vesztett. :)



Tegnap vettem 2 kg. uborkát, hogy újabb adag savanyúságot tegyek el télre. Valameddig nem volt vízünk, biztos valamelyik munkagép megrongálta a vezetéket. Így későre maradt a mosogatás, az uborka háromszori mosása.

Tetejébe, életlen az uborkagyalúm, csak "szecskázza", így kézzel szeletelem. :( De, nagyon büszke vagyok magamra :) - ha, már más nem büszke rám. :) Nagyon szép egyenletes szeletekre sikerültek. Egy részével vagyok kész, mert nagyon fáj a hátam, pihennem kell!


Ma, még befejezem, holnap kell üvegekbe rakni. :)

Lehet kérni fogok a Polgármesterünktől erre a pár napra segítőt, míg Anna szabadságon van.

Legyen sikeres napotok! ♥ :)

 

a nyúl......

Ma, is barátságos az időjárás úgy +22 fok lehet, ez nem összehasonlítható a +36-39 fokkal. Tehát, ilyen "hűvös" időben, több mindent meg tud csinálni az ember.

Paradicsom megaszalódott. :)


Nagyon össze száradtak az eredeti állapotukhoz képest, de így nagyon intenzív az íze.


Fogok aszalni paradicsomot úgy, hogy csak félig aszalom meg és fűszeres olajban teszem el. Még nem csináltam, majd kiderül, hogy milyen lesz.

A fogadott fiamtól kaptam egy konyhakész nyulat, ma annak egy részét sütöm meg. Még soha nem sütöttem nyulat, így nem tudom hogyan kell, de gondolom éppen úgy, mint bármely más húst.

Köret paradicsomsaláta lesz, míg a nyúl fő-sül, addig elteszem az uborkát télre. :)

Élvezzétek a mai napot is és tudjátok, hogy minden rendben lesz! ♥ :)