Tisztelettel jelentem a szárnyas hangyák, fahéj és vaníliás cukor hatására eltűntek. :) Nem kellett gőzgéppel "eltakarítani" a hangya kolóniát.
Az éjszaka újra nagyon nehezen tudtam elaludni, hajnali 3 óra felé.... ezt az álmatlanságot örököltem Nagymamámtól a sok jó mellett, telehold is van az sem segíti elő az álmosságot, annál inkább az álmodozást. :)
Itt van délelőtt 9:30 perc és még nem tudom, mi lesz az ebéd?!
Talán a zöldborsó főzeléknél maradok és csinálok hozzá, egy vagdalthúst.
Igaz a darálthús éppen most vettem ki a fagyasztóból, nem probléma, mert ma sem fogunk fázni +35 fok körül lesz. Ma, "túl élünk", jéggel, mindennel amivel tudunk. :)
Kezdjük a vagdalthúsnál. Semmi különös, fűszerezzük a húst, fokhagymával, hagymával, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával és tegyünk bele tojást. Majd, simítsuk egy tűzálló edénybe és süssük készre.
Bármilyen főzeléket készíthetünk mellé. Zöldbab, borsó, kelkáposzta, bármi. Ma, én a zöldborsónál maradok azt hiszem.
Tegyük oda a borsót főni, annyi vízben, hogy egy picit ellepje. Sózzuk és tegyünk bele egy-két húsleveskockát. Egy vagy a kettő húsleveskocka a mennyiség függvénye, főzzük puhára a borsót.
Én nem rántom be, nem habarom, egyszerűen amikor megfőtt, botmixerrel össze turmixolom és kész a finom főzelék.
Kellemes hetet, napot és erőt, egészséget kívánok! ♥ :)
Az éjszaka újra nagyon nehezen tudtam elaludni, hajnali 3 óra felé.... ezt az álmatlanságot örököltem Nagymamámtól a sok jó mellett, telehold is van az sem segíti elő az álmosságot, annál inkább az álmodozást. :)
Itt van délelőtt 9:30 perc és még nem tudom, mi lesz az ebéd?!
Talán a zöldborsó főzeléknél maradok és csinálok hozzá, egy vagdalthúst.
Igaz a darálthús éppen most vettem ki a fagyasztóból, nem probléma, mert ma sem fogunk fázni +35 fok körül lesz. Ma, "túl élünk", jéggel, mindennel amivel tudunk. :)
Kezdjük a vagdalthúsnál. Semmi különös, fűszerezzük a húst, fokhagymával, hagymával, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával és tegyünk bele tojást. Majd, simítsuk egy tűzálló edénybe és süssük készre.
Bármilyen főzeléket készíthetünk mellé. Zöldbab, borsó, kelkáposzta, bármi. Ma, én a zöldborsónál maradok azt hiszem.
Tegyük oda a borsót főni, annyi vízben, hogy egy picit ellepje. Sózzuk és tegyünk bele egy-két húsleveskockát. Egy vagy a kettő húsleveskocka a mennyiség függvénye, főzzük puhára a borsót.
Én nem rántom be, nem habarom, egyszerűen amikor megfőtt, botmixerrel össze turmixolom és kész a finom főzelék.
Kellemes hetet, napot és erőt, egészséget kívánok! ♥ :)