2016. december 12., hétfő

tovább gondolkoduk.....

Zöldbabfőzeléket melegítek és fasirtot.


Nincs mikróm és nem is lesz, volt de, Hála Istennek elromlott. Én azt hiszem a mikrótól kaptam a daganatos betegségemet, amiből kigyógyultam.


Viszont, akinek főzni kell, annak azért írok egy gyors receptet. Amit leírni és elolvasni sokkal bonyolultabb, mint elkészíteni.

Pizza másként 4 személyre:

Megtisztítunk 4 db. nagyobb krumplit és nagyon vékonyan felszeleteljük. Egy nagyobb serpenyőbe teszünk egy-két kanál olajat és forrósítsuk fel az olajat majd vegyük le a tűzről. Óvatosan hosszúszárú csipesszel rakjuk tele a serpenyó alját szépen a krumplikkal - ez a "pizza tésztája". Tegyük a sepenyőt visssza a tűzre és tegyünk rá sót, paradicsomszószt, fűszereket, és mindent amit otthon találunk rétegezzünk rá, a tetejére reszelt sajtot, majd tegyük a sütőbe, amikor a sajt már szép aranysárga a tetején, akkor kész. Jénai tepsi is nagyon megfelel erre a célra.

S még a karácsonyi menű kigondolásával sehol sem vagyok. Az - ez 25.-én lesz - Ünnepen amikor mind együtt leszünk, akkor gombával töltött paradicsom és paprika lesz és húsleves. Amikor, egyedül leszek akkor székelykáposzta úgy vélem, de lehet itt lesz vendégségben egy barátnőm és nem egyedül leszek, de a székelykáposzta akkor is lesz. Kocsonyát is szándékozom főzni karácsonyra.

Jó étvágyat és jó egészséget! :)