Nagyon büszke vagyok magamra, azért esik az orromba az eső.... :) Ugye tegnap volt nálam a fodrászom és azt mondja, eltűnt a "pocakod". Ez azt jelenti hogy sikeresen eszem - veletek együtt - amit eszem. Hírtelen letegeztem minden Olvasót, most már maradjunk ennél. Az igaz, hogy könnyebben mozgok és nálam és talán mindenkinél létfontosságú.
Zellerkrémlevest főzök ma és Lapcsánkát - ez utóbbi nem kevés kalóriát tartalmaz, de havonta egyszer belefér.
Zellerkrémleves le van írva már egy előbbi bejegyzésben, azt nem ismétlem.
Lapcsánka: Míg fő a leves, megtisztítok és lereszelek 3 db. közepes nagyságú krumplit és egy sárgarépát. Egy nagobb tálba reszelem, kockára vágott vöröshagymát, egy gerezd felaprított foghagymát, sót borsot, egy tojást és lisztet teszek a lereszelt krumplihoz, ne legyen folyós, de nagyon kemény sem.
Ha, mégis túl keményre sikerült, akkor egy pici tejet tehetnk bele, ha túl lágy, akkor még egy kis lisztet. Ezt a keveréket sütöm ki, kanállal adagolva forró bő olajban. Papírtörlővel jól leitatom a rajta maradt olajat.
Csinálok hozzá joghurtos mártogatóst. A mártogatós, joghurt, pici mustár, só és citromlé.
Jó étvágyat és jó egészséget! :)
Zellerkrémlevest főzök ma és Lapcsánkát - ez utóbbi nem kevés kalóriát tartalmaz, de havonta egyszer belefér.
Zellerkrémleves le van írva már egy előbbi bejegyzésben, azt nem ismétlem.
Lapcsánka: Míg fő a leves, megtisztítok és lereszelek 3 db. közepes nagyságú krumplit és egy sárgarépát. Egy nagobb tálba reszelem, kockára vágott vöröshagymát, egy gerezd felaprított foghagymát, sót borsot, egy tojást és lisztet teszek a lereszelt krumplihoz, ne legyen folyós, de nagyon kemény sem.
Ha, mégis túl keményre sikerült, akkor egy pici tejet tehetnk bele, ha túl lágy, akkor még egy kis lisztet. Ezt a keveréket sütöm ki, kanállal adagolva forró bő olajban. Papírtörlővel jól leitatom a rajta maradt olajat.
Csinálok hozzá joghurtos mártogatóst. A mártogatós, joghurt, pici mustár, só és citromlé.
Jó étvágyat és jó egészséget! :)