Bizony már mindenhonnan ez dől..... vegyél új telefont, vegyél új TV-t, vegyél....., vegyél.... Azt mondom ne vegyél!!!
Semmit a világon ne vegyél, ha nincs rá szükséged feltétlenül!!! Nem attól vagy ember, hogy mennyi lomod van!!! Vásárlásnál is nagyon vigyázz, mert az elmúlt kb. 50 évben, sikerült szemétdombot csinálnunk a gyönyörű Földünkből.
Nekem a 2014-2015-ös Karácsonyom, tökéletes volt.... kerek volt a világ ♥
Most 2016-ot írunk és minden-minden megváltozott...."Ahol az Angyal állt a kardal, most senki nincsen....".
Azért, nem ennyire kétségbeejtő a helyzet...... de, nagyon szomorúvá tesz, hogy pótolhatatlan veszteségek értek.....
Rakott zöldbab lesz ma, mivel tél van, fagyasztott zöldbabból.
A zöldbabot forró sós vízbe teszem főni 10 percre.
Felkockázok egy fej vöröshagymát, egy kanál zsíron oda teszem dinsztelni, aztán hozzá teszem a darált húst, nem kell sok max.: 30 dkg. négy főre és a zúzott fokhagymát is bele teszem, sót, borsot, őrölt csemege paprikát is szoktam. 10 percig párolom a saját levében, addigra a zöldbab is megfő.
Zöldbabot hideg vízbe szedem, pici zsíron vagy olajon megpirítom a zsemlemorzsát aranybarnára. A lecsöpögtetett zöldbab felét egy tűzálló tálba teszem, rásimítom a hús felét, aztán megint a zöldbab következik, majd a hús, aztán a pirított zsemlemorzsa, legvégén a tejfölbe kevert tojássárgája és máris meget a sütőbe, úgy 200 fokra, kb. 22-25 percig sütjük aztán már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat! :)
Semmit a világon ne vegyél, ha nincs rá szükséged feltétlenül!!! Nem attól vagy ember, hogy mennyi lomod van!!! Vásárlásnál is nagyon vigyázz, mert az elmúlt kb. 50 évben, sikerült szemétdombot csinálnunk a gyönyörű Földünkből.
Nekem a 2014-2015-ös Karácsonyom, tökéletes volt.... kerek volt a világ ♥
Most 2016-ot írunk és minden-minden megváltozott...."Ahol az Angyal állt a kardal, most senki nincsen....".
Azért, nem ennyire kétségbeejtő a helyzet...... de, nagyon szomorúvá tesz, hogy pótolhatatlan veszteségek értek.....
Rakott zöldbab lesz ma, mivel tél van, fagyasztott zöldbabból.
A zöldbabot forró sós vízbe teszem főni 10 percre.
Felkockázok egy fej vöröshagymát, egy kanál zsíron oda teszem dinsztelni, aztán hozzá teszem a darált húst, nem kell sok max.: 30 dkg. négy főre és a zúzott fokhagymát is bele teszem, sót, borsot, őrölt csemege paprikát is szoktam. 10 percig párolom a saját levében, addigra a zöldbab is megfő.
Zöldbabot hideg vízbe szedem, pici zsíron vagy olajon megpirítom a zsemlemorzsát aranybarnára. A lecsöpögtetett zöldbab felét egy tűzálló tálba teszem, rásimítom a hús felét, aztán megint a zöldbab következik, majd a hús, aztán a pirított zsemlemorzsa, legvégén a tejfölbe kevert tojássárgája és máris meget a sütőbe, úgy 200 fokra, kb. 22-25 percig sütjük aztán már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat! :)