2016. december 8., csütörtök

Közeledik a Karácsony....

Bizony már mindenhonnan ez dől..... vegyél új telefont, vegyél új TV-t, vegyél....., vegyél.... Azt mondom ne vegyél!!!

Semmit a világon ne vegyél, ha nincs rá szükséged feltétlenül!!! Nem attól vagy ember, hogy mennyi lomod van!!! Vásárlásnál is nagyon vigyázz, mert az elmúlt kb. 50 évben, sikerült szemétdombot csinálnunk a gyönyörű Földünkből.

Nekem a 2014-2015-ös Karácsonyom, tökéletes volt.... kerek volt a világ ♥
Most 2016-ot írunk és minden-minden megváltozott...."Ahol az Angyal állt a kardal, most senki nincsen....". 
Azért, nem ennyire kétségbeejtő a helyzet...... de, nagyon szomorúvá tesz, hogy pótolhatatlan veszteségek értek.....

Rakott zöldbab lesz ma, mivel tél van, fagyasztott zöldbabból.

A zöldbabot forró sós vízbe teszem főni 10 percre.
Felkockázok egy fej vöröshagymát, egy kanál zsíron oda teszem dinsztelni, aztán hozzá teszem a darált húst, nem kell sok max.: 30 dkg. négy főre és a zúzott fokhagymát is bele teszem, sót, borsot, őrölt csemege paprikát is szoktam. 10 percig párolom a saját levében, addigra a zöldbab is megfő.
Zöldbabot hideg vízbe szedem, pici zsíron vagy olajon megpirítom a zsemlemorzsát aranybarnára. A lecsöpögtetett zöldbab felét egy tűzálló tálba teszem, rásimítom a hús felét, aztán megint a zöldbab következik, majd a hús, aztán a pirított zsemlemorzsa, legvégén a tejfölbe kevert tojássárgája és máris meget a sütőbe, úgy 200 fokra, kb. 22-25 percig sütjük aztán már tálalhatjuk is.



Jó étvágyat! :)

elmúlt két nap.....

Az elmúlt két nap is főztem csak nem tudtam megosztani veletek, mert tönkre ment a PC-m... Most van klassz új és működik is... :)

Az elmúlt két nap nem volt tanulságnélkül való..... kiderült, hogy kikre lehet számítani..... ez a jó volt benne.... Meg az is kiderült, hogy vennem kell egy autót.... mert egyedül, kerekesszékkesen egy gyönyörű kis faluban meg van lőve ez ember autó nélkül... Van gyerekem csak távolabb lakik és éppen éjszakás ezen a számomra nem túl szerencsés héten..... de, minden jó, ha a vége jó...

Egy dolog biztos, ha nekem kellene az állatot megölni, SOHA nem ennék húst így hogy én darabolom el a húst így is nagyon meggondolandó. Tehát, van egy jó nagy darab húsunk. Mit főzzünk belőle?

Úgy döntöttem egy részét megsütöm, másik részéből készítek vadast. A vadas mártás elég macerás azt nem adom közzé, mert nem fér bele az egy órába.

Miért mindig sültet? Mert, a sültből ki tudjuk sütni a zsírt és nagyon finom.... én legtöbbször mártást is készítek a sülthöz, úgy nem olyan száraz... most nem készítettem, mert savanyúkáposztával ettem.



Jó étvágyat! :)