2017. április 20., csütörtök

Rizses lecsó....

Elmúlt a Húsvét és visszatérnek a megszokott hétköznapok.

Nekem ilyen jó sorom már régen nem volt, mint most, gyakorlatilag megfőzök, aztán már csak a passzióimmal foglalkozom, tanulok és alkotok.

Anna a segítőm, minden mást megcsinál helyettem. ♥ :)

Most "télvíz" idején konzerv lecsó lesz, rizzsel és kolbásszal.

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg száraz kolbász - lecsókolbász, ki hogy szereti, a virsli is jó
2 nagy fej vöröshagyma
8 zöldpaprika
4 paradicsom
4 evőkanál olaj
1 kávéskanál fűszerpaprika

10. dkg. rizs

Előkészítés: A kolbászt hideg vízzel leöblítjük, lehúzzuk a héját (így könnyebben lejön), és vékony karikára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, karikára vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, hideg vízzel leöblítjük és lehúzzuk a héját, majd a húsát cikkekre vágjuk.
Elkészítés: Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, üvegesre fonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a kolbászt, és 1-2 percig együtt pirítjuk. Beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, megszórjuk sóval, borssal, a fűszerpaprikával, a rizzsel, összekeverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Lefedve kb. 20 percig főzzük, amíg a rizs megpuhul, ám a lecsó az egész kicsit leveses marad.

Jó étvágyat az ebédhez - vacsorához, jó egészséget Mindenkinek! ♥ :)