2017. április 9., vasárnap

wooow.... :)))

Tegnap volt az ünnep, "bűnöztem", szokásomhoz híven. :))

Jó híreim is vannak, két hete folytonos "frászban" voltunk a császárfáink miatt, a tél nagyon hideg volt a Tófenékben, és a császárfák nem hajtanak. Nézegetjük, sehol semmi! :( Mondom tegnap a családomnak, ha le kell taroltatni a fákat, megmarom magam. (Két évvel ezelőtti kép, akkor a fél éves fáink 2 méteresek voltak). Most úgy 4-5 méteresek.



Azt mondja Veronika, Ő is. Pufff... Tamás a szobában volt, nem hallotta a párbeszédünket. Kimegyek a teraszra, "megsassolom". :) Úgy látom, mintha..... Vissza megyek a konyhába, mondom Veronikának, hajtanak a fák, úgy látom. :))) Azonnal, rohan Ő is ki és tényleg. :)) Megy le rögtön és IGEN! ♥ :) Nem tette tönkre a téli nagy hideg a fáinkat. :)))

Ildi, a "tesóm" küldött 6 kg. receptkönyvet, még nem néztem bele, de majd tanulmányozom.

Tegnap gyönyörű sárgarépát hozott Veronika, így máris meg van oldva az ebéd. :)

Sárgarépafőzelék és sült virsli.

Egy négy tagú családnak kell 1 kg. sárgarépa. Tehát, sárgarépát megtisztítjuk, felaprítjuk és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Tehetünk bele egy húsleveskockát, fűszerezzük borssal, köménymaggal és egy csipet csilipaprikával. Hagyjuk puhára főni, amikor megfőtt, csinálunk hozzá két evőkanál kukoricalisztből és tejből habarást, ha van, egy-két evőkanál sültszalonna zsírt is tegyünk bele, ha nincs, akkor ugyan ennyi olajat.

Ma, a "kesztyűgyárban" foglalatoskodom, egy barátnőmnek készítek egy a képen a saját kezemen látható kesztyűt.

Jó étvágyat, kellemes Vasárnapot ♥ :)