Ma, sem sokat foglalkozunk a főzéssel, pedig finom ebédet szeretnénk enni. Spenótfőzelék lesz és hozzá tükörtojás vagy bundás kenyér vagy egyik sem, hanem sült kolbász és ez az utóbbi maradt. :)
A spenót nagyon egészséges ennivaló, így az egészség kapcsán tovább beszélünk az egészségről az egészséges ételmódtól. Az egészség megőrzéséhez, szorosan hozzátartozik a mozgás. Akik valami oknál fogva nem tud mozogni mint például én vagy nehezen mozognak, annak szívből ajánlom a chi gépet.
Két éve használom a képen látható gépet, napi 15 percet, amely 15 km. gyaloglásnak felel meg. Jobb formában vagyok, mit eddig bármikor. Persze a szabadban való mozgás a legegészségesebb, viszont a chi gépes mozgás is milliószor jobb a semmitől. A szabadban való mozgást is fokozatosan végezze mindenki, első alkalommal csak 5 perc séta, másnap már 10 perc és így emeljék fokozatosan egy egész órára.
Spenót főzelék:
2 evőkanál olajból és 2 evőkanál lisztből világos rántást készítek, erre teszek két kisebb vagy egy nagyobb apróra vágott fokhagymát és az egy csomag fagyasztott spenótot - ilyenkor télen nálunk csak fagyasztott kapható - majd felöntöm kb. 5 dl. tejjel és forralom 7-8 percig, közben sózom, borsozom, ennyi idő alatt a kolbász is megsül.
Nem várt esemény zavarta meg december első napját, elromlott öreg számítógépem és nem tudom meddig lesz működőképes.
Jó étvágyat! :)
A spenót nagyon egészséges ennivaló, így az egészség kapcsán tovább beszélünk az egészségről az egészséges ételmódtól. Az egészség megőrzéséhez, szorosan hozzátartozik a mozgás. Akik valami oknál fogva nem tud mozogni mint például én vagy nehezen mozognak, annak szívből ajánlom a chi gépet.
Két éve használom a képen látható gépet, napi 15 percet, amely 15 km. gyaloglásnak felel meg. Jobb formában vagyok, mit eddig bármikor. Persze a szabadban való mozgás a legegészségesebb, viszont a chi gépes mozgás is milliószor jobb a semmitől. A szabadban való mozgást is fokozatosan végezze mindenki, első alkalommal csak 5 perc séta, másnap már 10 perc és így emeljék fokozatosan egy egész órára.
Spenót főzelék:
2 evőkanál olajból és 2 evőkanál lisztből világos rántást készítek, erre teszek két kisebb vagy egy nagyobb apróra vágott fokhagymát és az egy csomag fagyasztott spenótot - ilyenkor télen nálunk csak fagyasztott kapható - majd felöntöm kb. 5 dl. tejjel és forralom 7-8 percig, közben sózom, borsozom, ennyi idő alatt a kolbász is megsül.
Nem várt esemény zavarta meg december első napját, elromlott öreg számítógépem és nem tudom meddig lesz működőképes.
Jó étvágyat! :)