2017. július 30., vasárnap

Zöldbabfőzelék vagy puliszka... .)

Azért, írok ma este, mert már holnap is nagyon meleg lesz és van még pár dolog, amit holnap meg kell tennem, nem biztos, hogy marad erőm írni.... :) Várhatóan +35 fok lesz, így nagy főzés nem lesz.

Zöldbabfőzelék lesz vagy puliszka. A puliszka szorul most magyarázatra, azt hiszem. :) A puliszka, egy kukoricalisztből főzött kása. Én legjobban tejjel szeretem, de bárhogy esszük, finom és egészséges. Lehet pirított hagymával is enni és tejföllel.

Puliszka hozzávalók:

1. liter víz, 2,5 dl. kukoricalisz, só.
A vizet felforraljuk, teszünk bele sót és vigyázva beleöntjük a kukoricalisztet vagy kukoricadarát. Habverővel kevergetjük, hogy ne legyen csomós, 10-15 perc alatt kész.



Zöldbabfőzelék, ahogy én készítem. :)
1. kg. zöldbab
1. leveskocka
1-3 gerezd fokhagyma
1-2 evőknál kukoricalisz
1 dl. tej

Mindenki a tányérján tesz bele tejfölt.

Tehát, feltesszük a zöldbabot főni, annyi vízbe, hogy ellepje. Puhára főzzük, addig elkeverjük az 1 dl. tejet a 2 evőkanál kukoricaliszttel, az 1-3 gerezd foghagymát is bele vagdaljuk. A forró főzelékbe öntjük és elkeverjük. Így együtt főzzük még 5 percig és már kész is. :)


Készíthetünk hozzá fűszeres tojást vagy süthetünk kolbászt, de pörkölttel is finom. :)



Minden jót kívánok Mindenkinek! ♥ :)
 

A húst most vetem ki a fagyasztóból.....:)

Hogy ebéd mikor lesz, azt nem tudom? Most vettem ki a húst a fagyasztóból. Gondolom egy-két óra alatt kiolvad. Addig is van dolgom, de van ám..... :)

Újra meleghullám jön, úgy jelzik, hogy az eddigieknél is erősebb lesz. Nagyon fontos, hogy a szélsőséges melegben, hűtsük magunkat - én jéggel hűtöm magam olyankor - és igyunk eleget, lehetőleg aszkorbinsavas vizet és csak azt dolgozzuk, amit nagyon kell, a szervezetnek kell az erő a túléléshez.

A húsból, egyszerű fűszeres hús lesz. Ez az egyik legegyszerűbb húsétel. Húst oda tesszem két evőkanál olajon, picit megpirítom -ez úgy 25 dkg. hús - aztán felöntöm fél dl. vízzel, sózom, fűszerezem, lefedve puhára párolom. Amikor puha a hús, leveszem a fedőt, és aranybarnára pirítom. :)




Köretként, ma kapros-majonézes brokkoli lesz. :)

Kellemes vasárnapot! ♥ :)