2016. december 29., csütörtök

Zöldborsó....

Ma, igazán kényelmes lesz a főzés.
Zöldborsófőzelék és tükörtojás.

Mielőtt nekiállunk főzni ismételjünk át pár dolgot. Tehát, napi 3000 mg. C-vitamint eszünk meg és minimum 2 liter vizet, teát, bármi folyadákot iszunk. Így biztosíthatjuk magunknak az egészséget.

Zöldborsófőzelék.
Én nem olvasztgatom a fagyasztott borsót, hanem úgy fagyosan oda teszem egy evőkanál olajra, dinsztelődni. Olaj a borsó mennyiségének függvénye. Amikor úgy itélem meg felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és teszek bele egy zöldségleves kockát és egy kisebb meghámozott egsz krumplit. A krumpli lesz a "rántás, habarás". Megkóstoljuk, utánna sózunk ha kell, amikor megfőtt az egy krumplit össze turmixoljuk tejjel és kész a főzelék. Én mindent össze turmixolok, mert a borsóhéjtól fáj a gyomrom.


Tetszés szerint tehetünk bele édes-nemes pirospaprikát is.

Tojások is a sütőben. :)


Szeretnék visszajelzéseket kapni, hogy van -e olyan olvasó, akik végig ette velem az elmúlt hónapot és mit tapasztalt Önmagán?



Felirat hozzáadása

 Jó étvágyat az ebédhez, vacsorához! :)