2017. január 30., hétfő

Karfiol főzelék....

A helyzet az, hogy tegnap elfelejtettem kivenni húst a fagyasztóból. Most reggel 9 órakor vettem ki, nem tudom mikor lesz ebéd?! :)

Amit tudok az, hogy karfiol főzelék lesz és valami amivel nem sokat kell foglalkozni.

Fel tettem kb. fél kg. karfiolt főni. Szerettem volna tenni bele egy darab krumplit, de nincs kint krumplim, így meg kell várnom míg jön valaki és hoz ki a kamrából. A kamra az egyetlen olyan helység, ahova nem tudok bemenni.

Tehát, oda tettem a karfiolt főni, egy zöldségleves kockával és egy kicsi szárított zellerlevéllel. Zellerlevél elhagyható, de nem rontja el a karfiol ízét, sőt....


Mivel a hús csak sokára olvad fel annyira, hogy használható legyen és most legalább egy hónapig, híján leszek az időnek, így úgy döntöttem, sütök a főzelékhez pulyka tallért.

Ott tartunk, hogy fő a karfiol, amikor megfőtt, pürésítem és ha, nem lesz elég sűrű a főzelékem, akkor egy dl. tejfölben elkeverek egy evőkanál rizslisztet és azzal sűrítem, majd még egyszer felforralom és készen is van.

Pulyka tallért egyszerűen a sütőbe teszem és 200 fokon megsütöm.



Közbe csinálhatom a webáruházat.

Jó étvágyat és jó hetet kívánok az Olvasóknak! :)