2017. május 8., hétfő

Csilis bab.....

Az igazság az, hogy beteg vagyok. Megfáztam, de hol? Köhögök, orromfolyik, tehát nem a legjobb formában vagyok ma.

Csak tegnap már elővettem egy adag daráthúst és azzal kezdenem kell valamit, míg itt magamat kúrálgatom. Ilyen egyszerű megfázásra iszonyú mennyiségű C-vitamin kell, gyömbér és sok-sok folyadék. Ezzel gyakorlatilag 3 nap alatt egészséges az ember.

No, lássunk a főzésnek, póréhagymám volt itthon, most azzal készítettem, de szeleteljünk fel 2 fej vöröshagymát, ha van maradék szalonnánk, sonkánk azt is tegyük bele bátran. Kezdjük el dinszteltni, amit átforrósodott most bele tettem a darált húst is, mert nagyon zsírosnak ítéltem - nem tévedtem.




Míg a hagyma, sonka, darálthús szép lassan sült, megtisztítottam és összevágtam a sárgarépát.


Ezt is bele tettem, jól összepirítottam az egészet - nem lesz kukorica a csilis babban - és felöntöttem, kb. 2 dl. vízzel. Örölt füszerpaprikát, majorannát, kakukkfüvet és borsot tettem bele. Később sózom, addigra kiderül a sonkából mennyi só főtt ki. 2 kis doboz paradicsompürét tettem bele és 1 doboz vörösbab konzervet.


Akkor, kész amikor a sárgarépa jól megfőtt.
Kár, hogy az illatokat nem tudom közvetíteni. :)

Jó étvágyat, jó egészséget Mindenkinek! ♥ :)

****
Innen üzenem egy kedves Barátomnak, hogy a websiteját valami vírusok szállták meg. Egy információra lett volna szükségem és csak a káosz volt.