Vajban pirított káposzta
Hozzávalók 4 személyre:
egy jó nagy serpenyő vagy lábas, úgy 4 literes.
1,5 kg Fejeskáposzta
3-5 dkg. Vaj
Só, bors
A káposztát szálasra metéljük vagy gyaluljuk - ez utóbbi a kényelmesebb és szebb.
Az edénybe felolvasztjuk a vajat, bele rakjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk és közepes lángon, gyakran kevergetve 15-20 percig pirítjuk vagy addig, ahogy az ízlésünknek megfelel. 10 perc után csökkentsük a hőt...
Tehetünk bele csilit, őrölt köményt, csipetnyi sáfrány, én szerecsendiót teszek.
Bármilyen sűlt vagy rántott hússal finom ebéd.
Jó étvágyat kívánok! :)
Hozzávalók 4 személyre:
egy jó nagy serpenyő vagy lábas, úgy 4 literes.
1,5 kg Fejeskáposzta
3-5 dkg. Vaj
Só, bors
A káposztát szálasra metéljük vagy gyaluljuk - ez utóbbi a kényelmesebb és szebb.
Az edénybe felolvasztjuk a vajat, bele rakjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk és közepes lángon, gyakran kevergetve 15-20 percig pirítjuk vagy addig, ahogy az ízlésünknek megfelel. 10 perc után csökkentsük a hőt...
Tehetünk bele csilit, őrölt köményt, csipetnyi sáfrány, én szerecsendiót teszek.
Bármilyen sűlt vagy rántott hússal finom ebéd.
Jó étvágyat kívánok! :)