2017. február 3., péntek

Hús vagy hal... :)

Gyakorlatilag azt történt, hogy ma halat szerettem volna enni, de "lányos zavaromban" tegnap este nem vettem ki a halat a fagyasztóból, csak ma reggel. Közben telefonon beszéltem egy barátnőmmel, Ő hoz nekem húst.

Ha, a hús előbb érkezik meg, mint ahogy a hal kiolvad, akkor hús lesz, ragu.

Tárkonyos sertés raguleves és piskóta.

Csak a piskótát írom le, mert azt nem a szokásos módon készítjük. Mivel leszoktunk a II-es számú diabéteszről. Senkinek sem árt, tehát a nem cukorbetegek is ehetik bátran.

Piskóta:

3 db. tojást szétválasztunk. Fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját és 3 csapott evőkanál pudigport is a habba keverünk és még egy mokkáskanál szódabikarbónát is. Ki zsírozott tepsibe simítjuk és 150-180 fokon megsütjük.

Ha, a hal lesz, akkor a kiolvadt halakat fűszeres kukoricadarába megfürdetem és olajjal meglocsolva, megsütöm. Majonézes brokkolival eszem.

****
Ezer köszönet Professzor .... ..... mindenért . .... ... :)

***

Jó étvágyat, jó és sikeres napot Mindenkinek! :)