2017. június 19., hétfő

Ma, minden sütve volt......

Aludni azt most már ( megint, még mindig) nem nagyon tudok, már se éjszaka, sem nappal. :))

Így későn feküdtem és korán ébredtem. Annámmal neki álltunk a lakást takarítani, ami tavasszal elmaradt. A nagyszobánál kezdtük. Úgy gondoltam, elkészítem az ebédet, mire Annám megérkezik.

A változatosság kedvéért sült hús volt és sült brokkoli meg karfiol. Hozzá kapros öntet.


 
 
Hús, olaj, fűszerek, só, fohagyma és kb. 1 dl víz. Feltesszük főni, felforr takarékra vesszük kb. 1 óra mire meg is sül.
 
 

Brokkoli és karfiol. Mindkettő fagyasztott, bele tesszük egy üveg edénybe, sózzuk, szárított lestyánt és szárított zellerlevelet morzsolunk rá és pár csepp olajat. Lefedjük és a sütőbe tesszük kb. 1 óra alatt 200 fokon megpuhul. Kapros-joghurtos mártással esszük.


Kapros-joghurtos mártáshoz kell értelemszerűen kapor, só joghurt és én fele joghurt, fele tejfölösen készítem, mert így krémesebb. :)

Jó étvágyat az ebédhez és sikeres hetet Mindenkinek! ♥ :)