Íme egy egyszerű és finom okosedény recept:
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé (kockákra vágva)
- 1 nagyobb fej hagyma (apróra vágva)
- 2 gerezd fokhagyma (zúzva)
- 1 közepes sárgarépa (kockákra vágva)
- 1 közepes zeller (kockákra vágva)
- 1 közepes burgonya (kockákra vágva)
- 1 csésze zöldborsó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál pirospaprika
- Só ízlés szerint
- Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
- 2 csésze alaplé (lehet zöldség- vagy hús alaplé)
- Friss petrezselyem a díszítéshez
Elkészítés:
1. Melegítsük elő az okosedényt a sütési mód beállításával.
2. Melegítsük fel az olívaolajat az okosedényben, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Süssük őket pár percig, amíg a hagyma megpuhul.
3. Adjuk hozzá a csirkemell kockákat, és pirítsuk őket addig, amíg enyhén barnás színűek lesznek.
4. Keverjük hozzá a zöldségeket (sárgarépa, zeller, burgonya, zöldborsó), és fűszerezzük sóval, fekete borssal, őrölt köménnyel és pirospaprikával ízlés szerint.
5. Öntsük hozzá az alaplevet, és keverjük össze alaposan.
6. Zárjuk le az okosedényt, és állítsuk be a főzési időt és hőmérsékletet a készülék utasításai szerint. Általában a zöldségek és csirkefűszerek esetében 20-25 percig főzzük közepes hőmérsékleten.
7. Miután elkészült, óvatosan nyissuk ki az okosedényt, és keverjük össze az ételt. Szükség esetén ízesítsük további sóval és borssal.
8. Tálaljuk az okosedényből, és díszítsük friss petrezselyemmel.
Így könnyedén elkészíthető egy ízletes és egészséges okosedény étel. Jó étvágyat kívánok!