2017. március 12., vasárnap

Tegnap főztünk.... és már ma is...

Úgy adódott, hogy tegnap főztünk. Tanakodtunk is délután hogyan legyen? Hozassunk enni? Én húzom a számat.... hideg mire ide ér, akkor melegítgetni, ugyan annyit kell mosogatni, mintha főznénk. Na, jó..... akkor főzzél olyan krumplit Erzsike - mondja a fiam, - amilyet egyszer már csináltál abban a nagy harang edényben és eszünk hozzá gombát vagy valamit... Jó, tehát krumpli és valami.... Őssze kellett írnunk a vásárlást és mondom Veronikának, úgy emlékszem, nincs itthon gomba, azt mondja nem baj, majd hozunk..

Felszeletelünk, pár füstölt szalonnát és oda tesszük pirulni lassú tűzön, hogy a zsírja kisüljön.Személyenként, 2-3 nagy krumplit megtisztítunk, tetszés szerinti darabokra vágjuk. Amikor a szalonna megpirult a zsírba tesszük a kruplit és lassú tüzön dinszteljük, kakukkfű, só kell bele, ha nem elég sós a szalonnától, kb. fél óra alatt puhára párolódik.


Töltött gombával és csemege uborkával ettük. Nem kifejezetten diabéteszes étel, ezért hosszú idő után tegnap vettem be cukorgyógyszert.

Ma, mivel egyedül vagyok, nagyon leegyszerűsítettem a főzést. :)

Egy kis szelet szalonnát tettem oda pirulni az íze miatt. Addig felszeleteltem az egy nagy fej vöröshagymát és két gerezd fokhagymát. Majd a serpenyőbe tettem.


Sóztam, oregánót tettem bele és kakukkfüvet. Pároltam úgy 10 percig fedő alatt lassú tűzön. Ekkor beletettem a 2 db. felszeletelt paradicsomot, majd együtt pároltam.


Majd, úgy bő 5 perc múlva hozzá tettem a tojásokat.


Fedő alatt készre sütöttem kis lángon.


Jó étvágyat az ebédhez és kellemes napot kívánok! ♥ :)