2017. április 4., kedd

Ma, nem főzünk, viszont tojást pácolunk....

Tegnap déután még készítettem egy nagy adag franciasalátát is, almával szeretem, így most 2 napig biztosan nem kell főznöm, foglalkozhatok a tojáspácolással.

Közeledik a Húsvét, a kereszténység legnagyobb ünnepe, amikor hagyományosan sok tojást is eszünk.

Valahogy már a főtt tojást, tojássalátát nem kívántam. Valami másra vágytam és találtam is mást. A pácolt fürjtojást. Volt itthon 15 fürjtojásom, azonnal ki is próbáltam, nagyon finom a pácolt fürjtojás. :) De, tyúktojásból is finom, gondolom - csak abból még nem készítettem.

Sokféle recept van, magunk is kreálhatunk pácot bátran. Ki-ki ízlése szerint.

Én az alábbi páccal próbáltam ki:

Kb. 1 dl. étolaj - esetemben frissen sajtolt napraforgóolaj.
1 gerezd foghagyma
1 evőkanál ketchup
1 evőkalál 10%-os eset - almaecet nem jó!
1. mokkáskanál só
1. mokkáskanál bors
1. mokkáskanál kakukkfű
és egy- két babérlevél.

A 2 percig főtt fürjtojásokat megtisztítottam és a kedvenc, tökéletesen záródó salátásdobozomba tettem, de kisebb-nagyobb jól zárható befőttes üveg is tökéletes e célra. A megtisztított tojásokat beletesszük jól zárható dobozba, üvegbe. A pácot összekeverjük és kissé felmelegítjük, nem forrósítjuk! Majd, ráöntjük a tojásokra és lezárjuk az edényt. Amikor már hideg hűtőszekrénybe tesszük és amikor a hűtőszekrényfelé járunk, megrázogatjuk a pácolt tojásokat. Két nap alatt összeérnek az ízek és egy különösen finom tojásételt kapunk.

Jó étvágyat és jó munkát a tojás pácoláshoz! ♥ :)