2017. június 28., szerda

Valami új lesz ma.....

Túl éltük a +37 fokot, igaz négy 1,5 literes üveg jeget olvasztottam el csak én egyedül..... :)

Végre az időjárás olyan, amilyet szeretek, +20 fok körül van és szitál az eső, ilyenkor regerenálódik a szervezet, a +37 fok után.

Most míg ilyen kora reggel van, főzök valamit. Találtam 2 db. kicsi cukkinit a hűtőben, meg mindenfélét, de most a cukkinihez vöröshagymát választottam és paradicsomot.

Tehát, megtisztítom a hagymát, szálasra vágom, a cukkinit vékony karikákra. Elég nagy adagnak tűnik így, de nagyon össze esik mire elkészül. A hagymát, a cukkinivel és két evőkanál olajjal lassú tűzre teszem párolódni, sóval és kakukkfűvel ízesítem, néha megkevergetem. Amikor már üveges a hagyma és a cukkini, tegyük bele a egy nagyobb, vagy két-három kisebb paradicsomot és együtt pároljuk készre.

Krisztike hozott tegnap finom házi sajtot és joghurtot. Pici sajtot is vágtam hozzá és tükörtojást sütöttem. Tükörtojást nem bő olajban sütöm. Nagyon pici olajat teszek egy üvegedény tetejébe és abba ütöm a tojásokat és teszem fel a villanyfőző legkisebb fokozatára, ha meleg a villanyfőző lapja, akkor 3 perc alatt kész. Én úgy szeretem a tükörtojást, ha a sárgája lágy. :)

Eltelt kb. 20 perc és kész a finom ebédünk, vacsoránk.



Most vadászok illusztrációt a bloghoz, mert nincs adtatkábelem. ( A tökörtojás kép az enyém, azt innen a blogból választottam).
Vagy lehet hogy van, csak egyszerűen nem tudom rávenni, hogy adatot továbbítson. Eddig a másik telefonom kábelét használtam és az hajlandó volt, adatot és áramot is vezetni. Azt a telefonomat elpasszoltam, kábeletől, mindenestől. Ez a kábel nem hajlandó az áramon kívül mást vezetni. :(

Igazat megvallva a telefonokhoz elég "balfék" vagyok! :))

Legyen jó étvágyatok és szép napotok! ♥ :)