2017. január 6., péntek

Paradicsomos káposzta és pörkölt

Szokatlanul hideg reggelre ébredtünk. :( Nagy széllel érkezett a hideg -15 fok volt reggel Csabdin, most lehet úgy -13 fok. Mivel nagyon rosszul bírom ez a hideget és a szelet, még a jól fűtött lakásban is, így ma leegyszerűsítjük a főzést.

Paradicsomos káposzta lesz és pörkölt.

Igen, újra pörkölt. Én szeretem és remélem Ti is.

Paradicsomos káposzta: Egy kisebb fej káposztát összedarabolunk, én vékony csíkokra vágom. Sót, csipet rozmaringot teszek bele, majd felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje és oda teszem főni. Amikor, a káposzta már félig megfőtt, ráteszem a paradicsomot. Én házi főtt paradicsomot, amit Barátnőimtől kaptam. De, jó a bolti sűrített paradicsom is. Amikor a káposzta teljesen puha, akkor Ti rántsátok be, annyi rántással, hogy a leve mártásszerű legyen. II-es diabéteszesek ezt ne tegyék.

Pörkölt. :) A húst ma, reggel vettem ki a fagyasztóból, hogy abból mikor lesz ebéd az rejtély, de dolgozom rajta. :))) Közben, itt volt Attila és  hozott úgy 3 kg. finom sonkát, szalonnát. :) Éhen már nem halok. :)
Pörkölt felforrt 10:31 perc van. Tehát még lehet belőle ebéd. :))


Ebéd elkészült. :) Jó étvágyat Mindenkinek!