Holnap terveim vannak magammal, rendbe szedem magam rendesen és egy könyvet szeretnék kiolvasni. Így megfőzöm ma a székelykáposztát, a ennek csak használ a melegítés.
Szalonnát pirítok egy edénybe - ez most egy aránytalanul nagy edény,
de szeretek benne főzni-sütni, nem ég le benne soha semmi.
Szalonnát az edénybe hagyom és ráteszek két fej, felszeletelt vöröshagymát.
Amikor a hagyma már "üveges" hozzá teszem a húst és együtt pirítom még 1-2 percig. Aztán teszek rá őrölt pirospaprikát, sót és ha a húsnak nem elég a leve, akkor egy deciliter vizet is, a víz mennyiségét mindig a hús mennyisége dönti el.
Főzöm a pörköltet, míg majdnem megfő a hús. Akkor, bele teszem a savanyú káposztát és addig párolom, míg a káposzta is megpuhul.
Csak szépet és jót mindenkinek!
Szalonnát pirítok egy edénybe - ez most egy aránytalanul nagy edény,
de szeretek benne főzni-sütni, nem ég le benne soha semmi.
Szalonnát az edénybe hagyom és ráteszek két fej, felszeletelt vöröshagymát.
Amikor a hagyma már "üveges" hozzá teszem a húst és együtt pirítom még 1-2 percig. Aztán teszek rá őrölt pirospaprikát, sót és ha a húsnak nem elég a leve, akkor egy deciliter vizet is, a víz mennyiségét mindig a hús mennyisége dönti el.
Főzöm a pörköltet, míg majdnem megfő a hús. Akkor, bele teszem a savanyú káposztát és addig párolom, míg a káposzta is megpuhul.
Csak szépet és jót mindenkinek!