2017. január 5., csütörtök

gomba pörkölt karfiollal....

Kissé késve vagyok, de így a jó. :) Említettem már, hogy későn kelek, aztán a kávézás és kezdődik a napi rutin, fürdés, torna, stb....

Már tegnap kigondoltam, hogy ma gombapörkölt lesz és karfiol.

Hagymát most nem kockáztam, ahogy a pörköltbe illik csupán felszeleteltem.

Gombát is ugyan úgy, szeleteltem.


Hagymát oda tettem dinsztelt 4 evőkanál olajon, pár percig fedő alatt dinszteltem, közben megkevergettem, majd levettem a tűzről és tettem bele édes pirospaprikát, a gombát, sót, fagyaztott paprikát, paradicsomot és egy csipet kakukkfüvet. Vissza tettem a tűzre.


Lassú tűzön készre főztem ez kb. 20 perc, fél óra. Ha, úgy látjátok kevés a szaftja a pörköltnek egy fél deci vizet, bort lehet alá önteni.

Amikor elkészült, én tettem bele 2 evőkanál tejfölt.


Míg itt tettem-vettem a gomba körül, addig a karfiolt is oda tettem főni egy tyúkhúsleves kockával. Mire a gomba készre főtt, addigra a karfiol is.


Jó étvágyat az ebédhez, a D-vitamint ne feledjétek bevenni! :)