2016. november 27., vasárnap

Vasárnap....

Ma, kivételesen vasárnap jönnek a fiamék. Ez nagy öröm és elég nagy kihívás is, ugyanis a fiam, nem eszik húst! Semmilyen húst. Ennek okán igyekszem mindig valami szokatlan, de azért finom ebédet kitalálni.

Ma, zellerkrémleves - ilyen a zellerleves, amikor még nem krém.




Sajttal töltött gomba és fűszeres túrós krumpli lesz az ebéd, uborka salátával.

Az egész krumplikat megmostam és oda tettem főni héjastól, elég nagyok így kb. 1 óra múlva fő meg, de inkább több. Addig marad időm a gombafejeket megtölteni. Elkészítem a fűszerkeveréket, ami ma, só, bors, morzsolt oregano és fűszerpaprika. Ebbe a fűszerkeverékbe forgatom bele a mozzarella darabkákat, amelyeket a gomba közepére teszek. A gombafejek sima felét olajba mártom, majd fele dió- fele zsemlemorzsa keverékébe és megsózom.

Íme előkészítve:


Megfőtt a krumpli is, megtisztítom a héjától, majd túrót, tejfölt, fokhagymát és sót teszek bele, nagyjából összetöröm és mehet is a 250 fokos, légkeveréses sütőbe 10 percre, míg jól átmelegszik újra. Elkészült az ebéd! :)



Jó étvágyat! :)