2021. január 11., hétfő

Babos bulgur

 Három felnőtt részére nem egyszerű kitalálni, mi legyen az ebéd, pláne ha egyik vegetáriánus is. :)

Ma, a babos bulgur mellett döntöttem.

Hozzávalók:

1. db. Konzerv vörösbab.

2. evőkanál étolaj vagy 1 evőkanál zsír.

1. pohár (2,5 dl.-es) Bulgur.

1. Közepes vöröshagyma.

1. db. Paradicsom - egy evőkanál sűrített paradicsom is lehet.

Só-bors- petrezselyem, szárított volt nekem.

Hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, beletesszük az okosedényünkbe két evőkanál olajat és megpirítjuk a hagymát. (Fry).

Ez kb. 3 perc. Beleöntjük a vörösbab konzervet, megkeverjük és beletesszük a bulgurt is, meg a sót, fűszereket, paradicsomot és választjuk a (rice) módot, beállítjuk manuálisan a készüléket 20 percre.

Míg fő, ez alatt a 20 perc alatt bőven elkészül az öntet is.



Öntet:

4 evőkanál olaj.

2 evőkanál mustár.

1 citrom leve.

Só ízlés szerint.

Adhatunk mellé megmaradt sültet, kolbászt, sült virslit, tükörtojást, bármit amit szeret a család. 

Nem hízlal és finom.

Azért ilyen kevés, mert már ebédeltünk.

Jó étvágyat! :)