2017. május 31., szerda

A változatosság kedvéért ma, mézs-mustáros sült és jégsaláta...

No, szerda van és "százfelé" szakadok, de így a jó. :)

Anna megérkezett és ki is találtuk izibe mi legyen az ebéd. Ami gyorsan kész és finom, sőt ebben a melegben is ehető.

Tehát, mézes-mustáros-fokhagymás sült és saláta. :)


A hús annyi amennyit szeretnénk elkészíteni - miénk fél kg. - ehhez teszünk kb. 1 dl. étolajat, sót - egy mokkás kanállal - borsot, kakukkfűvet, 2 gerezd fokhagymát, egy evőkanál mustárt és egy mokkás kanál mézet. Összekeverjük és hűtőben hagyjuk állni 1 órát, majd öntünk alá pici vizet és előbb pároljuk, majd amikor a víz elpárolgott, hagyjuk legsülni.

Salátát megmossuk, megszárogatjuk és elkészítjük az aktuális vinaigrette mártásunkat, ma a mártás is mézes mustáros lesz, de bármilyen lehet, ki hogy szereti. :)


Ragyogó, szép napot és jó étvágyat kívánok! ♥ :)