Megesik néha, hogy többet eszünk 1500 kalóriánál naponta. Mit tehetünk ilyenkor? 10 perccel többet tornázunk és le van tudva a többlet kalória. :)
Spenót és tojásos krumpli lesz a vacsora.
Mi azon kevés emberek közé tartozunk, akik szeretik a spenótot. Aki nem szerti próbálja megkedvelni télen, nagyon jó vitaminforrás.
Nem tudom az alábbiak mennyire igazak? Ha, a fele igaz már nyert ügyünk van. :)
***
"A spenót kiváló folsav (B9 vitamin) forrás. A folsav ajánlott napi mennyisége 0,2 mg egy átlagos felnőtt ember esetében és kiemelt fontosságú a terhes nők esetében a kellő mennyiségű folsav fogyasztása. Már 100 g párolt spenót fedezi a napi folsavbevitel 50%-át.
Kutatások szerint a spenót levelében 13 különböző flavonoid található, melyek jól kiegészítik az antioxidánsok és más daganatellenes hatóanyagok egészségmegőrző szerepét azáltal, hogy csökkentik a sejtek oxidatív károsodását. Több kísérletben alkalmaztak spenótkivonatokat különböző daganatos sejtek kezelésére és bebizonyították, hogy a spenót kivonatai lassítják a gyomorrák sejtek sejtosztódását. A 80-as években New England-ban a mellrák és a spenótfogyasztás közötti összefüggést keresték egy kísérletben. A rendszeresen parajt fogyasztó nők között kimutathatóan alacsonyabb volt a mellrák előfordulásának aránya".
***
Nap közben, igyunk egy-egy sütőtökös turmixot, finom és egészséges.
Sokan - én is - szeretik a spenótot krumplival, ma úgy lesz. Személyenként két közepes nagyságú krumplit tisztítünk meg és nagyon vékony karikákra vágjuk. Elrendezzük szép sorban egy tűzálló egényben soronként sózzuk, borsozzuk. A végén csorgatunk a krumplikra egy pici olajat és tetejét rátve betesszük a sütőbe úgy 150-200 fokra.
Amikor megpuhult tegyünk a tetejére fejenként 2 db. elvert tojást és addig sütjük még fedő nélkül, amíg a tojások megsülnek.
Spenótot a szokásos módon készítjük el.
Jó étvágyat! :)