2017. július 31., hétfő

Lecsó ..... minden viszonylagos, még ez a forróság is...

Kérem tisztelettel, holnap sem fogunk fázni, úgy +37-38 fok körüli forróság lesz. Ez is viszonylagos, a forróság.
Ma, elgondoltam, hogy nekem milyen melegem van, de milyen melege lehet ezeknek a munkásoknak, akik az utat csinálják vagy a pékeknek a kemence mellett, ahogy sütik a kenyeret vagy bárkinek, aki ilyen vagy hasonló helyeken dolgozik.
Ezt végig gondolva már nem is szenvedtem a melegtől annyira. :)

Meleg van, de azért enni kell, ha keveset is. Nagyon jó ilyenkor a nyers saláta, azt is szeretem, de nagyon jó választás a lecsó is.

Tételezzük fel, hogy lecsó. :)

2 fő részére: 2 darab nagyobb vöröshagyma, felszeletelve, egy fél kg. zöldpaprika, 3-4 db. érett paradicsom, só és őrölt pirospaprika.

A felszeletelt hagymát feltesszük a tűzre, 2-3 evőkanál olajon, üvegesre pároljuk, akkor lehúzzuk a tűzről és teszünk bele őrölt pirospaprikát, annyit, ahogy szeretjük, én többet, mert úgy szeretem.
Elkeverjük a hagymát, az őrölt pirospaprikát és bele tesszük a felszeletelt zöldpaprikát. Lefedjük, időnként megkeverjük, közben felszeleteljük az érett paradicsomot és azt is bele tesszük, sózzuk és együtt puhára pároljuk.




Tehetünk bele tojást, rizst, de így is nagyon finom puha kenyérrel - én nem ehetek kenyeret, tojást teszek bele. :)



Csak azt és annyit dolgozunk, amennyit nagyon kell, szükségünk van az erőre a túléléshez. Jéggel hűtse magát mindenki!
Egy műanyag vizes flakont töltsünk meg félig vízzel, fagyasszuk meg, tekerjük ezt a jeget egy törölközőbe és tartsuk magunknál.  A jégaku is megfelel, bármi, ami hűt.

A megfelelő folyadék fogyasztás, most is elengedhetetlen!!!

Vigyázunk Magunkra, vigyázunk egymásra! ♥ :)

Jó éjszakát! :)