2017. február 9., csütörtök

lecsó vagy nem lecsó..... ez itt a kérdés

BitMiner - free and simple next generation Bitcoin mining software

Tegnap, néztem a "hülyék könyvét" =TV. Indiáról volt egy film, egy hölgy a halpiacon nagyon ügyesen tisztította és darabolta a halakalt egy félelmetes késféleséggel.

Erről eszembe jutott az első és utolsó tyúktisztításom. Kész kabaré volt..... :))
Van nekem egy rendkívüli humorú szomszéd asszonyom a Zsuzsi. Jó pár évvel ezelőtt történt, kopognak Zsuzsi jön - ők éppen disznót vágtak - hoz egy leölt, leforrázott tyúkot és azt mondja nekem. Erzsike, enneka tyúknak valaki a nagy felfordulás közepedte oda csukta a nyakát, kénytelen voltam levágni, le is forráztam, tisztítsd meg és majd jövök és szétszedem neked.
Zsuzsi: - Mennyi idő alatt tudod megtisztítani, mikor jöjjek át?
Én: - Nem tudom, gondolom úgy 2 óra múlva  - mondom én :)) Tényleg lövésem nem volt mennyi időbe telik nekem ez?!
Zsuzsi:  - Erzsike, addigra megromlik a tyúk :))))
Annyira nevettünk mindketten, végül is egy óra alatt sikerült abszolválnom a feladatot. :)))

Elkanyarodtam itt a lényegtől, ma lehet lecsó rizzsel és lehet vagydalt salátával.

A vagdalt hús, úgy készül, mint a fasírozott, de nem szaggatunk pogácsákat belőle, nem mártogatjuk zsemlemorzsába, csupán bele simítjuk egy tűzűlló edénybe a tetejét megszórgatjuk darált dióval és megsütjük. Ma én dinsztelt káposztával eszem, ha ez mellett döntök.

Holnap, nem tudom mikor főzök, mert hajszépítés lesz, de mindenképpen jövök hozzátok. :))

Szép napot és jó étvágyat az Olvasóknak! :)